Wrenchman hier.

Vertel ons even wie je bent en als je reuma hebt, wat voor reuma je hebt!

Moderator: Martijn

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » za mei 05, 2018 3:08 pm

Vorige week en deze week was ik weer bij mijn vaste fysio.
De gewrichten boven in de rug, tussen de schouders zaten helemaal vast. Na de behandeling van vorige week was de spanning een stuk minder. Echt opgelucht dat ik weer door haar behandeld ben.
Deze week kreeg ik weer meer klachten en donderdag zat het voornamelijk links nog goed vast. Niet meer zoals vorige week. Vrijdag had ik echter nog geen profijt van de behandeling en lijkt het mij erop dat er toch een andere oorzaak kan zijn dan alleen een pauze van 5 weken tussen de behandelingen. Houding, tocht, spanning, slaapgebrek of stress. Zeg het maar...

Over 2 weken weer terug.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 790
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » wo jun 13, 2018 9:23 pm

Het gaat inmiddels weer wat de goede kant op met de bovenrug. Deze week is mijn vaste fysio op vakantie en trof ik een jongeman. Die kraakte de boel en was na een kwartiertje masseren klaar. Zei dat alles mooi gangbaar was en snel los kwam.
Het resultaat is toch dat ik vandaag alweer hinder van de gewrichten heb. Niets zo goed als je vaste therapeut. Al leek het erop dat er iets was de vorige keer dat ik bij haar was. Geen idee wat, maar ik voel aan mijn water dat iets dwars zit. Och, anders vraag ik het de volgende keer.
Hopelijk binnenkort weer naar een interval van 3 weken, het liefst langer.

Verder kreeg ik onlangs mijn herhaalrecept van de apotheek voor Naproxen. In plaats van 90x500mg kreeg ik 180x250mg. Ik gebruik het 1x daags.
Aangezien mijn wens is (aangezien ik toch niets mankeer :lol: ) om helemaal te stoppen met alle pijnstillers, besloot ik om 1x daags 250mg te proberen. Met succes. Dit is gelukkig vol te houden. Ik heb ooit 2x500mg per dag geslikt
Zo wil ik binnenkort ook de Paracetamol gaan halveren. Daarvan slik ik 2x1000mg/dag.
Aan de rest wil ik nog niet denken. Eerst dit eens rustig aan proberen.

En aangezien we het hier gerust over zere tenen mogen hebben. :twisted: Ik heb momenteel zwemmerseczeem. Dit heb ik in mijn jeugd ook regelmatig gehad. Na een paar dagen smeren met zalf ging dit heel snel weg.
De schimmel die ik nu heb dus niet. Dit heb ik al een paar weken en het is flink stuk geweest. Iets met een avondvierdaagse en een staand beroep.
Wat ik er ook nog bij heb is eczeem aan de handen. Ik las op thuisarts.nl dat je precies op die plekken vervelling en bultjes kunt krijgen. Dit is een reactie van de huid op de voetschimmel, maar is dus niet dezelfde schimmel. Wonderlijk eigenlijk hoe alles met elkaar in verbinding staat.

Op bovenstaande ongemakjes na gaat het verder prima. Inmiddels een mooie, nieuwe werkplek met fijne collega's en een goede sfeer. De rest van de gewrichtsklachten blijven mooi op de achtergrond. Wat het nou geweest is dat ik er zoveel last van had weet ik niet. Of het zijn toch de medicijnen die hun werk goed doen, maar daar komen we dan vanzelf wel achter.

Ik ben vroeger opgevoed door misschien niet de meest wijze personen op aarde, maar wel met de volgende wijsheid:

Afbeelding

En daarom wil ik iedereen die ze wil ontvangen nog graag even de groetjes doen. :D

Afbeelding

Met vriendelijke groet,

Wrenchman!
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 790
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Hermione » do jun 14, 2018 12:42 pm

fijn om te horen dat je een nieuwe werkplek hebt. Hopelijk met gezellige collega's en wat minder werkdruk dan op je vorige werkplek.
En ik hoop dat het minderen van je pijnstillers een goed gevolg heeft. Of dat het lukt, of dat je een keer duidelijkheid krijgt wat je nou mankeert.

groetjes terug :D
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1766
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor adeb65 » vr jun 15, 2018 1:27 pm

al met al positieve berichten voor nu, op je schimmeltje na dan ....

die zijn hardnekkig doorgaands

het blijft moeilijk een balans te vinden in medicatie voor al omdat zoveel dingen invloed kunnen hebben op de reuma, het weer, je activiteiten enz!

wel fijn dat je een betere werkplek hebt, tenslotte ben je er om vol te houden en het is wel fijn als de werkplek niet te belastend is

fijn weekeinde!!
Astrid
adeb65
Lid
 
Berichten: 41
Reumavorm: artritus

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » za jul 14, 2018 12:19 am

Weer een poosje verder en er is nog niets veranderd.
Ik heb de huisarts maar gebeld, want met teatree olie en zalf van de drogist werd de voetschimmel langzaamaan alleen maar erger. Sinds ik zalf van de apotheek heb is de vurigheid er vanaf, maar het blijft wel doorschilferen. Ik houd het er voorlopig even op dat het aanhoudend warme weer i.c.m. dichte veiligheidsschoenen ervoor zorgen dat de ban nog niet doorbroken kan worden. Gelukkig heb ik er geen onwijze jeuk aan en slechts af en toe ligt het open, dus eigenlijk alleen maar vervelend. Een detail.
Wel beginnen mijn handen steeds meer te schilferen en komen er, her en der, wat (jeukende) bultjes op. Sowieso is de huid wel wat van slag. Ik heb ook weer van die dikke puisten gehad met een vuistgroot gebied eromheen wat rood en pijnlijk is. Gek genoeg trok het sneller weg dan wat ik er van vorig jaar nog van weet. Dit laatste zal wel een zomerdingetje zijn wat mijn huid karakteriseert.

De problemen met de bovenrug wisselen soms sterk. De ene keer valt er weinig te kraken en heb ik weinig klachten terwijl ik soms wel 3 keer per week naar de fysio zou willen. Soms dagen erg prettig in mijn vel, soms 's avonds jankend op de bank.
Geen idee wat nou de trigger is. Geen idee wat ik er op lange termijn mee moet. Misschien de huisarts eens mee lastig vallen als ik eens tijd genoeg heb. :lol:

Bedankt voor het meeleven allemaal. :)

Groetjes,

Wrenchman.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 790
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Hermione » za jul 14, 2018 12:13 pm

gouden tip voor die schimmel: niet mee door blijven lopen! Het wordt nl alleen maar erger. Als de zalf die je via de huisarts hebt gekregen, niet binnen 2 weken zichtbare verbetering geeft, dan terug gaan naar je huisarts. Die zal dan een ander soort voorschrijven. Er zijn behóórlijk veel verschillende soorten om uit te proberen. Als het wèl werkt, dan door blijven smeren, net zo vaak en net zo lang als je huisarts je aanraadt.
Minimaal de hele plek plus 2 cm erom heen insmeren.

Succes,
en groetjesss
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1766
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » do jul 19, 2018 9:53 pm

Het probleem met de schimmel blijft toch dat het warm weer blijft en ik dichte schoenen draag. Met zweetvoeten gaat het lastig worden om het te laten genezen. Maar ik zal binnenkort eens andere zalf vragen. De tube is toch bijna op.

Ik was net bij de fysio. Ik had weinig verlichting van de vorige behandeling en heb eigenlijk 3 weken met pijn en stijfheid rondgelopen. Ze kon weer flink kraken en zei dat het toch weer wat stijf was op de plekken die mij kwellen.
Ze heeft verder nog het een en ander gevraagd. Of ik pijn heb met diep inademen. (ja) Of ik kortademig ben. (nee) En zo nog een paar vragen.
Ze heeft teruggekeken hoe lang ik al aangeef dat het slechter gaat dan voorheen. En ik ben al sinds april wat meer aan het klagen. Terwijl het een poos echt goed ging.

Voor mijn vakantie heb ik nog een afspraak en anderhalve week erna nog 1. We gaan kijken hoe het dan gaat. Eens zien of minder/andere belasting ook een ander beeld geeft.
Als het aan blijft houden gaat ze een bezoek aan de huisarts adviseren om te zien of er toch iets is waardoor dit in stand gehouden wordt.

Op zich ben ik daar helemaal niet blij mee, want onderzoeken zit ik helemaal niet op te wachten. En ik ben bang voor wat er aan het licht komt. Ik was net zo blij om losgeweekt te zijn van de specialisten. Lig ik straks weer in de scan terwijl er weer niets te vinden zal zijn. Of is dat erg pessimistisch?
Aan de andere kant is het geen goed teken dat de fysio, waaraan ik heel veel baat heb (gehad), weinig verlichting meer geeft, terwijl ik nog steeds aan de pijnstillers ben.

Het zal wel weer zorgen maken om niets zijn.

Groetjes,

Wrenchman.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 790
Reumavorm: SOLK

Vorige

Keer terug naar Wie is wie?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Advertentie