Mariposa

Vertel ons even wie je bent en als je reuma hebt, wat voor reuma je hebt!

Moderator: Martijn

Re: Mariposa

Berichtdoor mariposa » ma jan 23, 2017 12:38 pm

Weer even een update na 3 maanden. Het gaat nog steeds erg goed! Geen pijn zolang ik 4 dingen vermijd: melk, tomaten, caffeine en smaakversterkers. Neem ik dat wel dan is er de nacht daarna weer pijn. Ik eet natuurlijk verder ook gezond, veel groente en kurkuma.
Het oorsuizen is nog wel licht tot matig aanwezig. Meestal stoort het me niet zo.
Ik heb inmiddels het boek van Clint Paddison aangeschaft. Ik ga het programma niet doen omdat het nu niet nodig is, maar ik wil zoveel mogelijk kennis opdoen over de invloed van voeding en reuma. Er worden veel tips gegeven en het is ook motiverend, als je de goede resultaten van anderen leest/hoort.
Ik zou iedereen aanraden om de invloed van voeding op reumaklachten eens bij jezelf te onderzoeken, wanneer je er de kracht voor hebt natuurlijk.
Lalage hoe is het met jou?
mariposa
Lid
 
Berichten: 23
Reumavorm: RA

Re: Mariposa

Berichtdoor Arkan » ma jan 23, 2017 1:32 pm

Fijn dat het nog steeds goed met je gaat.

En de invloed van voeding op reuma? Ik denk dat die bij iedereen anders is.
Tomaten laten geeft bij mij geen enkel verschil.
Melkproducten wel, ik gebruik nu sojamelk en dat gaat dan weer prima.

Succes met het verder opletten en uitzoeken. Hoop voor jou dat het goed blijft gaan.
Arkan
Lid
 
Berichten: 266
Reumavorm: psoriasis artriris

Re: Mariposa

Berichtdoor mariposa » di jan 24, 2017 3:42 pm

Dank je wel! Ik hoop het ook. Ik zal hier af en toe laten weten hoe het gaat. Het voelt wel apart om hier te schrijven dat het prima gaat, terwijl velen het juist heel zwaar hebben. Ik leef uiteraard met iedereen mee.
Ik ben het met je eens dat het met voeding voor iedereen anders zal werken. Alle beetjes helpen in ieder geval.
Het beste met iedereen!
mariposa
Lid
 
Berichten: 23
Reumavorm: RA

Re: Mariposa

Berichtdoor Arkan » di jan 24, 2017 6:06 pm

mariposa schreef:Het voelt wel apart om hier te schrijven dat het prima gaat, terwijl velen het juist heel zwaar hebben. Ik leef uiteraard met iedereen mee.
Het beste met iedereen!Maar misschien is dát nou net wat sommigen nodig hebben om niet bij de pakken te blijven neer zitten.
Het weten dat het ook anders kan, dat geeft hoop, en hoop moet er zijn.
Hoop doet leven, en ook vechten. Hoop maakt ons sterk om die ellendige duivels in ons aan te vallen.
Arkan
Lid
 
Berichten: 266
Reumavorm: psoriasis artriris

Re: Mariposa

Berichtdoor mariposa » ma jan 30, 2017 11:11 pm

Dat is mooi verwoord! Altijd hoop blijven houden.
mariposa
Lid
 
Berichten: 23
Reumavorm: RA

Re: Mariposa

Berichtdoor Lalage » di jan 31, 2017 8:33 am

Arkan schreef:Maar misschien is dát nou net wat sommigen nodig hebben om niet bij de pakken te blijven neer zitten.
Het weten dat het ook anders kan, dat geeft hoop, en hoop moet er zijn.
Hoop doet leven, en ook vechten. Hoop maakt ons sterk om die ellendige duivels in ons aan te vallen.

Precies, het geeft hoop. Mariposa, ik heb je een privé-bericht gestuurd.
Lalage
Lid
 
Berichten: 573
Reumavorm: reumatoïde artritis

Re: Mariposa

Berichtdoor mariposa » zo dec 09, 2018 6:14 pm

Hallo allemaal,

Na lange tijd weer eens een update van mij. Na het laatste bericht ging het lange tijd goed, wel had ik af en toe peesontstekingen in de schouder. Vanaf februari 2018 kreeg ik weer last van ontstoken pijnlijke vingers met daarbij bijna elke maand een peesontsteking. Niet goed dus. Omdat ik nog steeds absoluut geen reuma-medicijnen wil heb ik me verder verdiept in het programma van Clint Paddison. Ik heb m'n dieet verder aangepast en eet nu veganistisch, gutenvrij, weinig olie, geen 'troep', en veel groente, fruit, kruiden, granen en bonen. Het heeft gewerkt, ik heb nu vrijwel geen last meer. 's-Nachts kan ik het nog wel eens voelen maar het is bijna niks. Ook de peesontstekingen zijn weg, een heel enkele keer voel ik m'n schouder maar dat is dan na een dag over.
Wel was het een heel proces om zo anders te gaan eten. M'n man eet nog steeds veel vlees, dus dit was aanpassen. Het is niet altijd makkelijk maar werkt voor mij zo goed dat dit me motiveert. Het enige punt is dat ik eigenlijk teveel ben afgevallen door m'n dieet en ik probeer al maanden om wat kilo's erbij te krijgen. Ik voel me verder goed dus maak me maar niet al te druk over m'n lage gewicht.
Wanneer ik het soms niet kan laten eet ik weer eens een stukje vis, een paar eieren etc. Maar als ik dat een week lang doe, krijg ik weer steeds dikkere vingers. Stop ik er mee, dan neemt dat weer af. Zo weet ik ook dat het echt effect heeft.

Wie ook wil onderzoeken wat voeding voor je kan betekenen raad ik aan om de website van Clint Paddison te bekijken (even googlen). Recent is er ook een geweldig kookboek uitgekomen dat hier volledig op is geïnspireerd, van Iida van der Byl-Knoefel.
Ik wens iedereen hier het beste en wellicht dat iemand hier wat aan heeft!

groetjes Mariposa.
mariposa
Lid
 
Berichten: 23
Reumavorm: RA

Re: Mariposa

Berichtdoor Lalage » ma dec 10, 2018 8:10 am

Wat goed dat het helpt en heel knap dat je het volhoudt, al is de motivatie duidelijk! Na hoeveel tijd merkte je effect? Is het bij jou ook zo dat je pas na een dag of drie merkt dat je iets 'verkeerds' hebt gegeten?
Lalage
Lid
 
Berichten: 573
Reumavorm: reumatoïde artritis

Re: Mariposa

Berichtdoor mariposa » ma dec 10, 2018 12:52 pm

Dank je voor je reactie! Deze manier van eten is nu gelukkig bijna routine geworden, het was in het begin lastiger. Ik merkte met enkele weken effect, al was het een langzaam proces waarin het steeds iets beter ging. Die dikke vingers eerder dit jaar hebben wel een half jaar geduurd voor het echt weg was en ik 's-ochtends weer een vuist kon maken. Als ik wat verkeerds eet merk ik vaak al dezelfde nacht effect, al is het bij sommige dingen een lange termijn effect. Bijvoorbeeld gluten, daar ben ik mee gestopt nadat ik een ontlasting onderzoek heb laten doen waar een gluten intolerantie uit naar voren kwam. Toen ik daarmee stopte duurde het een paar weken voordat ik verbetering merkte. Uit die test bleek ook een lekke darm, wat overeenkomt met de theorie van Paddison over het ontstaan van reuma, dus dat was geen verrassing.
Hoe gaat het met jou?
mariposa
Lid
 
Berichten: 23
Reumavorm: RA

Vorige

Keer terug naar Wie is wie?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Advertentie