Doe mee aan het onderzoek pREGnant

Nieuws over reuma en activiteiten. Mail tips naar reumaforum@gmail.com.

Doe mee aan het onderzoek pREGnant

Berichtdoor Martijn » za jul 18, 2015 6:23 pm

Bent u zwanger? Doe mee aan het zwangerschapsregister pREGnant! Door mee te doen aan pREGnant helpt u mee om meer te weten te komen over het gebruik en de veiligheid van medicijnen tijdens de zwangerschap. Ook als u op dit moment geen medicijnen gebruikt kunt u deelnemen.

Reuma, medicijnen en zwangerschap
Van een aantal (reuma) medicijnen is bekend dat ze veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap. Maar er zijn ook medicijnen waarvan weinig bekend is over de effecten op de zwangerschap en het (ongeboren) kind. Door mee te doen met het zwangerschapsregister pREGnant, kunt u uw ervaring met het gebruik van medicijnen tijdens uw zwangerschap delen.

Veiliger gebruik van medicijnen door pREGnant
Het Bijwerkingencentrum Lareb verzamelt in pREGnant informatie van zwangere vrouwen om de kennis over geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap te vergroten. Gegevens van u en andere vrouwen die juist wel of geen geneesmiddelen gebruiken worden vergeleken. Zo komt er waardevolle informatie over medicijngebruik tijdens de zwangerschap en draagt u bij aan nog veiliger gebruik van medicijnen voor aanstaande moeders en hun (ongeboren) kinderen!

Deelname voor alle vrouwen
Aan pREGnant kunnen alle zwangere vrouwen in Nederland deelnemen. U kunt dus ook meedoen als u op dit moment geen medicijnen gebruikt.

Wat houdt uw deelname in?
Als u meedoet aan pREGnant vult u 6 vragenlijsten op internet in. De eerste vragenlijst vult u bij voorkeur in voordat u 17 weken zwanger bent. De vervolgvragenlijsten ontvangt u bij 17 weken en 34 weken zwangerschap en 2, 6 en 12 maanden na de bevalling. Deelname is vrijwillig en u kunt op elk moment besluiten om niet meer deel te nemen.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor deelname, dan kunt u kijken op http://www.pregnant.nl/. U kunt ook contact opnemen met Saskia Vorstenbosch, de projectcoördinator van pREGnant via info@pregnant.nl of 073-64 69 711.
Doe als een vlinder. Rust op tijd, maar vergeet niet te vliegen!
Avatar gebruiker
Martijn
Site Admin
 
Berichten: 570
Woonplaats: N51° 59.108, E004° 28.033
Reumavorm: SLE

Keer terug naar Nieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Advertentie