Medicijn dilemma

Overzicht, vragen en ervaringen van veel gebruikte medicijnen onder Reuma-patiënten.

Moderator: Martijn

Medicijn dilemma

Berichtdoor Olivier » za okt 10, 2020 10:31 am

Ik heb AP en voortvloeiend daaruit al een aantal keren een oogontsteking gehad (Uveïtis). Tot op heden lukte het dat te cureren met Predforte oogdruppels waardoor de onsteking weer voor langere tijd verdween. Uit voorzorg heb ik altijd een gesloten verpakking Predforte oogdruppels in vooraad zodat ik kan gaan druppelen als het weer opsteekt.

Een maand geleden zag ik op zaterdag morgen dat ik weer een rood oog had en slechter zag, dus ik begon te druppelen. De maandag daarop de oogarts gebeld en ik kon dinsdag terecht. Doordat ik al een paar dagen druppelde zag het oog er alweer beter uit en kon ik ook weer beter zien. De oogarst adviseerde om het druppelen geleidelijk in drie weken af te bouwen.

Afgelopen week was ik er voor controle en hoewel ik zelf mijn twijfels had stond de assitente die vooraf vragen stelt mij niet toe toelichting te geven op mijn antwoorden. Het computer programma scheen alleen maar genoegen te nemen met simpele antwoorden (zoals ja of nee). Ik ben bang dat hierdoor de oogarts er vanuit ging dat het volledig genezen was. Gisteren, zo vlak voor het weekend kreeg ik weer een rood oog en begon ik weer slechter te zien.

Mijn dilemma is nu; moet ik weer gaan druppelen om de schade zoveel mogelijk te beperken of moet ik wachten zodat de oogarts duidelijk de ernst van de ontsteking kan vaststellen. Ik ben namelijk bang dat als ik ga druppelen en de roodheid verminderd, dat het dan niet meer serieus genomen wordt. Het lijkt er namenlijk op dat de oogarts voorbij gaat aan het feit dat ik al meerdere keren een oogonsteking heb gehad die door andere oogartsen en de reumatoloog steeds in verband werd gebracht met de AP.

Ik vraag geen advies van jullie maar wilde hierover toch graag mijn hart luchten. Misschien moeten jullie dat ook weer wat vaker gaan doen. Het is een moeilijke tijd.

Sterkte voor iedereen, Olivier.


.
Olivier
Lid
 
Berichten: 34
Reumavorm: Arthritis Psoriatica

Re: Medicijn dilemma

Berichtdoor Lalage » zo okt 11, 2020 3:00 pm

Als je oog een beetje ontstoken is, maak dan een foto zodat je dit de volgende keer kunt laten zien aan je arts.
Bij ontstekingen gebeurt het zo vaak dat het net weer over is op het moment dat je bij de dokter zit en dan mag je hopen dat je toch serieus genomen wordt. Wat ook altijd helpt is goed vertellen hoe het je hindert in je dagelijks leven: welke dingen kan je niet of minder doen als je oog ontstoken is?
Lalage
Lid
 
Berichten: 575
Reumavorm: reumatoïde artritis

Re: Medicijn dilemma

Berichtdoor Olivier » zo okt 11, 2020 6:19 pm

Lalage, bedankt voor je tip! Een foto is inderdaad een mogelijkheid.

Wat mij verbaasde bij het voorgesprek met de assistente is dat ik niet de gelegenheid kreeg duidelijk uitleg te geven. Op de vraag of mijn oog nog pijn deed moest ik expliciet ja of nee antwoorden. Ik heb toen maar "nee" gezegd. In werkelijkheid deed mijn oog wel pijn als ik er licht op drukte en als ik naar links, rechts, boven of beneden keek, zonder mijn hoofd te draaien. Op dit moment heb ik dat niet meer zo, dus ik wacht maar een paar dagen af.
Olivier
Lid
 
Berichten: 34
Reumavorm: Arthritis Psoriatica


Keer terug naar Medicatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten

Advertentie