Opvragen medisch dossier.

Voor alle reuma gerelateerde zaken die echt niet in een ander forum thuis horen. Eventueel verkeerd geplaatste berichten worden door de moderators verplaatst.

Moderator: Martijn

Re: Opvragen medisch dossier.

Berichtdoor Hermione » di sep 20, 2016 3:55 pm

ik ben in het verleden verschillende keren in gesprek geweest met een klachtenfunctionaris, en weet hoe frustrerend zoiets is, en hoe weinig het je oplevert. Voor een officiële klacht heb ik niet de energie en de gezondheid. Dan moet je namelijk naar een hoorzitting, en ik zie niet in hoe ik die ga kunnen volgen.
Maar ik ga dat ook niet doen, op die manier mijn schepen achter me verbranden. Hij weet hoe ik over zijn handelen denk, in Nieuwegein (hèt sarcoïdose centrum) weet de arts die ik daar sprak hoe ik over zijn handelen denk. De arts die ik nu heb, heeft ook connecties met diezelfde arts. Ik was bang voor herhaling van zetten, maar hij was gelukkig eigenwijs genoeg om zich van evt. vooroordelen te ontdoen.
Misschien dat hij t.z.t. nog eens balletjes opwerpt. Maar ik ga dat niet meer doen.

Ik heb e.e.a. gemeld op het forum, en vooral in een paar facebookgroepen. En geloof mij, dat werkt ook, al is het op kleine schaal. Na mij heeft er één ook een 2nd opinion aangevraagd, en nr. 3 bij dezelfde arts gaat dat binnenkort w.s. ook doen.
Gewoon van die constante kleine druppeltjes op zijn hoofd, tot in lengte van dagen :ewink:
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1813
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Opvragen medisch dossier.

Berichtdoor Wrenchman » di sep 20, 2016 7:29 pm

Hopelijk zet het hem aan het denken. Dit is een verhaal wat niet zou misstaan in de media.
Volgens mij hebben we in een ander topic idd al eens wat gesproken over de klachtenfuncionaris. Mijn ervaring is ook dat die vooral erg onafhankelijk is. NOT.

Vreselijk hoe zo'n figuur met jouw gezondheid heeft lopen spelen. Die zou gelijk uit zijn ambt gezet moeten worden!
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 845
Reumavorm: SOLK

Re: Opvragen medisch dossier.

Berichtdoor Hermione » di sep 20, 2016 11:27 pm

Het erge is, dat dat de gewone gang van zaken is als een sarcoïdosepatiënt bij een longarts loopt. Alleen hadden wij (en met ons meer artsen in dat ziekenhuis) van hem hogere verwachtingen, omdat hij gespecialiseerd is in sarco. Niet dus helaas.
Maar echt hoor, als je dat leest in de sarco groepen/ forum, dan komt dit echt continu voor. Ze laten je maar doodleuk rondlopen met ontstekingen. Zolang die niet in de longen zitten, hebben ze een soort van oogkleppen voor. Of de ontstekingswaardes in je bloed moeten skyhy zijn. Die van mij geven geen krimp. Nooit gedaan ook.
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1813
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Opvragen medisch dossier.

Berichtdoor AnnemiekV » vr sep 23, 2016 11:06 am

Ik heb mijn dossiers ook opgevraagd, destijds in Sittard omdat de reumatoloog er gewoon niet uitkwam wat er met me aan de hand kon zijn. En hij gaf dat ook ruiterlijk toe, en nam me serieus dus niet uit onvrede daar weggegaan. Dossier werd zonder problemen meegegeven.
In Weert ook mijn dossier uiteindelijk oogevraagd, gewoon omdat ik mijn hele verhaal kwijt was, en de dingen nog eens na wilde lezen. Kreeg het ook zonder problemen mee, maar werd wel direct naar gevraagd tijdens een volgend bezoek. Waarop ik dus gewoon geantwoord heb, dat ik zelf het overzicht kwijt was, naderhand met vragen zat maar geen afspraak meer kon maken, en door mijn dossier te lezen weer voor mezelf de zaken opeen rijtje kon zetten. (Met voorzichtigheid gebracht, want heb ook heel wat artsen gehad met lange tenen, helaas)
In ieder geval kwam uit de röntgen toen al dat er sprake was van bechterew, maar op de mri niet. Reumatoloog stelde op dat moment ook geen diagnose, maar kon wel afspraak maken als de klachten erger werden, of veranderden. Daarop ben ik een jaar weggebleven, want had er de neus van vol. Jaar later terug, want klachten waren er nog steeds, en erger. Weer röntgen gemaakt, waarop ik al gebeld werd thuis, dat ik ook afspraak mri moest maken nav de röntgen. Daarna mri en dus ontsteking gezien, waarop diagnose kwam, en behandeling. Toen mijn dossier niet meer oogevraagd, al had ik het uit nieuwsgierigheid graag gedaan, maar wilde de arts dus ook niet tegen me in het harnas jagen. Uiteindelijk behandeld zij goed, houdt zich aan de protocollen en weet dat ook te verantwoorden naar mij toe. Kortom, ik heb daar wel vertrouwen in.
AnnemiekV
Lid
 
Berichten: 1357
Reumavorm: Bechterew

Vorige

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Advertentie