Verhoogde ANA waarde met NuMa1/MSA1 1/320 .. geen reuma ?

Voor alle reuma gerelateerde zaken die echt niet in een ander forum thuis horen. Eventueel verkeerd geplaatste berichten worden door de moderators verplaatst.

Moderator: Martijn

Verhoogde ANA waarde met NuMa1/MSA1 1/320 .. geen reuma ?

Berichtdoor Roos78 » vr jan 29, 2016 5:34 pm

Goede middag,,
Ik heb een vraagje .. misschien dat hier iemand is die mij meer kan vertellen:

Om een heel lang verhaal kort te maken: ik loop al vele jaren met een hele lange waslijst aan klachten rond die de laatste twee jaar enkel langer is geworden en ernstiger. Ik heb last van mijn pezen, spieren, gewrichten, gewichtsverlies, fenomeen van Raynaud, ernstige vorm van livedo reticularis, verweide bloedvaatjes in mijn gezicht en een lupusachtige huiduitslag op mijn neusbrug doorlopend over mijn wangen, maag/darmproblemen, gediagnostiseerde hartritmestoornissen.. etc etc etc. Het laatste jaar heb ik te kampen gehad met maagontsteking, dunnedarmontsteking, atypische longonsteking waarvoor ik ook met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis doordat ik ademhalingsfalen kreeg. Ik heb een tal van specialisten gezien .. maar geen van de specialisten kon een diagnose stellen. Al mijn klachten vermoeden toch een probleem richting autoimmuun / reuma.

Reumatoloog kon echter ook geen diagnose stellen .. Zij vond dat mijn bloedwaarden volkomen normaal zijn.. Hoewel ik toch altijd een verhoogde RA factor heb (niet heel hoog.. mr wel positief tot een max van 22) En ik had een verhoogde ANA waarde met een titer van 1/160 met een spoelfiguur NuMa1/MSA1 van 1/320 .. ENA waarden lieten echter niets zien en de dubbelstrengs DNA was maar 2.8 en kwam dus niet boven de 10 uit.. Volgens haar kon het geen reuma of autoimmuunziekte zijn en stuurde me dus weg.

Ik heb op internet zitten zoeken naar wat NuMa1/MSA1 is en kon er niet veel over vinden. Ik vond een paar engelse artikelen en 1 nederlands pdfje waarin de verschillende patronen binnen de ANA verder werden toegelicht.. waaronder dus de NuMa1 en MSA.. Blijkbaar is dit patroon redelijk zeldzaam.. maar kan zeker wel duiden op een autoimmuun probleem.

Wie o wie heeft hier ooit van gehoord???
Roos78
Nieuw lid
 
Berichten: 1

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Advertentie