Pagina 1 van 1

artsbezoek

BerichtGeplaatst: wo jan 13, 2016 9:10 pm
door Lalage
Vandaag was ik weer eens bij mijn reumatoloog. Zo'n afspraak kost me best wel wat energie. Vooraf bedenk ik wat ik wil gaan zeggen en achteraf moet ik verwerken wat er allemaal is besproken. Herkennen jullie dit?

Re: spanning rondom artsbezoek

BerichtGeplaatst: wo jan 13, 2016 9:24 pm
door rianne55
Heel herkenbaar ik maak een briefje, en na afloop denk ik ,dat had ik ook willen vragen. En mag pas dan na een paar maanden terug komen.

Re: spanning rondom artsbezoek

BerichtGeplaatst: wo jan 13, 2016 10:15 pm
door Arkan
Nee, dat ken ik niet.
Mijn reumatoloog vraagt mij honderduit over allerhande dingen. Telkens wordt elk punt besproken zodat ik ook gelijk een antwoord krijg op de dingen die ik zou willen vragen,
Het gaat over pijn, stijfheid, wat goed of beter ging sinds het vorige keer, over huishoudelijk werk en eventuele activiteiten buitenshuis. Er wordt gepraat over de medicatie en de de eventuele bijwerkingen worden samen door genomen om te kijken of het nog goed gaat, of dat er wat moet aangepast worden.
Daarbij volgt nog het bloed- en urinestaal dat ik dien te doneren.

Stress hoeft dus echt niet, ik weet dat ik prima opgevolgd wordt en dat ik elke 2 maanden op afspraak wordt verwacht.
Ik kom er ook steeds met een goed gevoel buiten, behalve in het begin natuurlijk toen ik de diagnose kreeg en er moest gezocht worden naar de ideaalste medicatie.

Sterkte er mee, en ik hoop dat jullie ook de rust vinden van een goeie en bezorgde reumatoloog.

Re: spanning rondom artsbezoek

BerichtGeplaatst: wo jan 13, 2016 10:23 pm
door Lalage
Ik heb een geweldige arts, maar de zoektocht naar de juiste medicatie is nog niet afgelopen. Het valt me gewoon zwaar om er steeds weer mee geconfronteerd te worden dat het niet goed gaat.

Re: spanning rondom artsbezoek

BerichtGeplaatst: do jan 14, 2016 2:58 am
door Henk
De reumatoloog is de medisch specialist, waarbij ik verreweg de minste spanning heb ervaren. Helaas vertrekt de mijne naar een ander ziekenhuis, maar ik weet nu al zeker dat ik me ook voor een bezoek aan haar opvolgster niet druk ga maken.
Vervelende injecties in m'n gewrichten heb ik al geruime tijd niet gehad en mijn lichaam heeft tot nu toe geen moeite met de medicijnen die zij heeft voorgeschreven.

Re: spanning rondom artsbezoek

BerichtGeplaatst: do jan 14, 2016 8:34 am
door vrolijkmeisje
Ik heb geen moeite vooraf, maar kom er bijna altijd vandaan met: ik denk zelf dat het allemaal best gaat, maar er is toch eigenlijk best serieus wat aan de hand met mijn lijf/gewrichten. Ben vaak een beetje sip als ik weer naar huis ga. Blijft na al die jaren (18 jaar inmiddels) gek genoeg toch confronterend.

Re: spanning rondom artsbezoek

BerichtGeplaatst: do jan 14, 2016 9:49 pm
door Lalage
@vrolijkmeisje dat is precies wat ik bedoel!