Miem1973, nieuw hier

Vertel ons even wie je bent en als je reuma hebt, wat voor reuma je hebt!

Moderator: Martijn

Miem1973, nieuw hier

Berichtdoor Miem1973 » zo nov 12, 2017 6:05 pm

Ik ben een paar weken terug doorgestuurd naar een reumatoloog door mijn huisarts omdat ik pijnklachten heb. Vingers, polsen, knieën, heupen, schouders. Alles af en aan. Van de zomer had ik opeens een dikke rode wijsvinger, na een week of 8 was dit weg. Ook word ik soms wakker met een stijve, pijnlijke vinger maar dan is er geen zwelling of roodheid te zien.
Ik beweeg veel, geen zware sporten maar fietsen, wandelen etc.

De huisarts heeft reumafactoren laten prikken en handfoto's laten maken. Dit was allemaal in orde.

Het eerste consult bij de reumatoloog bestond uit een kort vraaggesprek, ik had nog niet alles genoemd zelfs.

Het lichamelijk onderzoek bestond uit het bekijken van mijn handen en voeten (op dat moment sowieso geen echt zere vingers en voeten heb ik nooit last van). Ik moest eenmaal mijn armen omhoog doen en dat was het. Hij zag geen ontstekingen (heeft nooit m'n knieën bekeken, ik had behalve mijn sokken alle kleding nog aan) en ik had dus niks.

Doordat ik doorvroeg wilde hij nog wel een foto van m'n knieën laten maken en ferritine laten prikken en hij vroeg of ik een pijnstiller voorgeschreven wilde hebben.
Dat laatste wilde ik niet want ik vind het raar om iemand weg te sturen met 'je hebt niks' en dan wel een pijnstiller geven. Terwijl ik gezegd had dat ibuprofen wel wat hielp maar dat het er gewoon doorheen komt.

Ik heb dus na dit 'consult' om de andere reumatoloog gevraagd voor de telefonische uitslag. Deze arts en ik gaan het nooit eens worden. De drie bovenste punten van zijn lijstje waren niet af te vinken (uiterlijke ontstekingskenmerken, reumafactoren, afwijkende foto's).

Ik word dinsdag door zijn collega terug gebeld over de uitslag van de foto's en het bloed. Ik verwacht dat daar niks op te zien is. Maar ik wil wel graag dat zij verder zoekt, want waar komt die pijn vandaan? Overbelasting lijkt niet logisch, de meeste klachten heb ik in rust?

Een zoektocht dus voor mij. Met hopelijk nu een arts die me wel serieus neemt en waarbij ik het gevoel heb dat ze écht gekeken heeft. Komt er nog geen duidelijk diagnose dan kan ik daar best mee leven als er maar goed gekeken wordt. En niet zomaar gezegd: bel maar als er iets opzwelt, zoals arts nr 1...
Miem1973
Nieuw lid
 
Berichten: 5

Keer terug naar Wie is wie?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Advertentie