Wrenchman hier.

Vertel ons even wie je bent en als je reuma hebt, wat voor reuma je hebt!

Moderator: Martijn

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor adeb65 » vr maart 29, 2019 4:20 pm

ik denk optie 1

en wat betreft optie 2, weten ze dat niet dan?
adeb65
Lid
 
Berichten: 63
Reumavorm: artritus

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » wo apr 24, 2019 12:11 pm

Vorig jaar al eens gedonder gehad met een kies aan de rechterkant, nu is links aan de beurt.

Onlangs had ik een afspraak staan om een gebroken vulling en een gaatje te laten herstellen. Dat was de hel op aarde. Verdovingen werkten niet, dus bijverdoven, ondanks dat ik mij groot probeerde te houden. Maar 1 van beide kiezen bleef pijn doen tijdens de behandeling. Ook met het vullen deed het zeer. Ik kon wel janken van ellende.

Erger was het toen 's avonds de verdoving helemaal uitgewerkt was en ik, met een koud pilsje aan het warm eten zat. Enorm kougevoelig en met zoet en zuur net zo. Af en toe fikse pijnscheuten erdoor.
Op dat moment was ik erg verkouden en de tandarts had gewaarschuwd voor wat napijn. Even leek het, na een paar avonden vroeg op bed, trouw stomen en sprayen van de neus en heel voorzichtig kauwen de goede kant op te gaan. Maar afgelopen paasweekend werd ik wakker van de kiespijn en begon ook mijn holte weer pijn te doen. Gister deed zelfs mijn hele linkerkant van mijn gezicht pijn inclusief oog en oor.

Vandaag heeft de tandarts een foto gemaakt en geconstateerd dat er een ontsteking zit. Vanwege de slechte bereikbaarheid en de lange wortels, heeft ze voorgesteld om de kies te trekken. Dat gaat de kaakchirurg straks doen. En daar heb ik GEEN zin in! Sterker nog, ik zie er enorm tegenop!
Maar goed, het is dit, of een wortelkanaalbehandeling waar ze amper bij kunnen komen. Er zou daarna ook een kroon op de kies moeten. Garantie dat het daarna goed blijft kan ze niet geven.

Dus maar hopen dat het meevalt en snel geneest.

Edit: De kies is er in 3 stukken en na een hoop gezaag en gebreek uitgekomen. Gelukkig wel pijnloos. Wel erg heftig om mee te maken dat eerst de bovenkant eraf gebroken wordt en dan het restant in stukken gezaagd wordt.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor adeb65 » wo mei 01, 2019 12:52 pm

hoi Wrench

waarom hebben ze niet geprobeerd de ontsteking vanaf de zijkant te verwijderen?
is bij mij dk 10 jaar geleden met succes gedaan(een apex noemen ze het)

toevallig 2 weken terug ineens weer dik(niet pijnlijk) dus naar de tandarts
die zegt er moet weer een apex , maar ik weet niet of dat nog kan, dus naar de kaakchirurg
die heeft het open gemaakt, en kon idd niet nog eens, dus kies getrokken ook, gelukkig in 1 stuk

meer last van de snee van de apex gehad dan van de kies eruit, nu over 4 maanden maar terug voor een implantaat, want wat een gat geeft dat in je mond
adeb65
Lid
 
Berichten: 63
Reumavorm: artritus

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » zo mei 12, 2019 8:31 pm

Hoi Astrid,

Die kies was ik, toen ik er wat langer over nadacht, al wel veel vaker aan geholpen. Mijn vorige tandarts had het er toen al over dat er een kroon op zou moeten. Dat zag de huidige tandarts niet zo zitten, omdat er geen garantie gegeven kon worden dat het allemaal succesvol zou verlopen. En dan ben je weer een uur of wat zoet in de tandartsstoel en een paar honderd euro lichter.

Het is jammer dat de kies weg is, maar ik kan er inmiddels aardig aan wennen. Vroeg of laat zou het toch moeten gebeuren, denk ik nu.
Ik heb in ieder geval geen last meer van pijn aan die kies en dat is toch wel erg prettig!
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor adeb65 » di mei 21, 2019 1:02 pm

hi Wrench


Ik kan nog niet erg wennen aan de grote leegte links onderin :-)

maar moet toch 4 maanden wachten eerst

fijn dat de kiespijn weg is!
adeb65
Lid
 
Berichten: 63
Reumavorm: artritus

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » za jun 29, 2019 8:52 am

De laatste tijd heb ik weer meer last van mijn polsen. Vooral de linker kraakt ook wat en lijkt soms te schuren. Rechts is wat gevoelig. Het gaat om de kant waar de duim niet zit. Er is geen teken van een ontsteking.

Het is nu al een paar weken/maanden zo en is de ene dag wat erger dan de andere.

Ik denk dat het weinig zin heeft het de huisarts voor te leggen. Die zou adviseren de pijnstillers te verhogen, of maar weer beginnen met de Nsaid's. Of er wordt een foto gemaakt waarop niks te zien is...

De vorige keer is het ook, na lang tobben, vanzelf weggegaan. Alleen heeft de handtherapeut mij de boel toen helemaal laten overbelasten...
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor adeb65 » wo jul 31, 2019 1:15 pm

Ik ben al 3 x op forum geweest, en nu ineens zie ik een nieuwe reactie, die niet zo heel nieuw meer is :-)

artsen weten gewoon niet wat ze met je aanmoeten, ze proberen iets en hopen dat het werkt

ik loop al vanaf Mei met galbulten, jeuken als de ziekte, al 2 predinsonkuren achter de rug, want wachttijd allergoloog is 8 weken ...


daar intussen geweest, ze denkt niet dat het allergie is
bloed geprikt, volgende afspraak 17 sept
andere medicatie gekregen die helaas niet echt gewenste effect heeft
als je dat dan aangeeft, krijg je als antwoord we kijken 17 sept verder


sure , ik blijf nog wel lopen met de jeuk en de bulten over mijn hele lijfpfffffffffffffffff
adeb65
Lid
 
Berichten: 63
Reumavorm: artritus

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » ma aug 19, 2019 10:50 pm

Goh Astrid, wat een toestand met die bulten. Het schiet ook niet op dat ze je er zolang mee laten lopen.
Kun je misschien een belafspraak krijgen tussendoor?

Wij zijn net terug van vakantie. Op de eerste vakantiedag was een onschuldig wondje op de neus van onze jongste zoon (4) plots groter geworden, met een lelijk korstje erop.
Dus wij naar de apotheek voor Fucidin. Die mevrouw wou graag dat wij eerst naar een arts gingen, want ze mocht de zalf niet zomaar meegeven en hij had ook antibiotica nodig

Dus wij naar het adres wat ons gewezen was. Lang gewacht, maar goed geholpen. Recept voor zalf en Amoxicilline mee.
Wij naar een apotheek die daar toevallig in de straat zat. Een klein winkeltje met 1 wand vol met ouderwetse, grote, bruine flessen met allerlei opschriften. Een juffrouw hielp ons aan de medicijnen. We kregen een flesje mee wat we zelf moesten aanlengen met water.

Dus thuis aan de slag. EEN LUCHT, EEN LUCHT! We stonden er zelf boven te kokhalzen, zo'n vreselijke medicijnenlucht. Het kon wel vergif wezen!
We hebben het er 2 keer in proberen te martelen, maar daarna de hoop opgegeven. Dan is het middel erger dan de kwaal! Dit geef je je plant nog niet!

Met de fucidin hadden we meer succes. Daarmee ging het plekje op de neus weg. Echter is sinds dit weekend er een uitbraak van soortgelijke plekjes over zijn hele lichaam.

Wij besloten vanmorgen vanaf het vakantieadres een afspraak te maken bij de huisarts, aangezien wij de thuisreis aangingen.
Einde van de middag was de huisarts het wel eens met de stelling dat hij last heeft van een bacterie op zijn huid. Dus snel door naar de apotheker.

Ik vragen of dit medicijn wel een neutrale smaak heeft vanwege het drama in Duitsland. De schijtlollige assistent schiet in de lach en zegt; O jazeker heeft dit een sterke medicijnsmaak! Het is immers antibiotica.

Alles wat ik probeerde uit te leggen over wat we voor onze oudste zoon kregen (hele zoete snoepsmaak) interesseerde hem geen hol. Hij ging namelijk niet een medicijn proeven.

Met tegenzin de fles aangepakt.
Eenmaal thuis blijkt het wel een drank met een zoete smaak. Gelukkig maar!

Uiteraard heeft meneer echter de nare ervaring nog vers in het geheugen. Hij proeft het, vindt het lekker, maar als je hem wat meer geeft, sproeit hij er de hele woning mee onder... :evil:
Dat wordt nog een uitdaging dus...

Overigens is het verdere contact met de Duitse geneeskunde prima bevallen! Alles ging ook met gesloten knip vanwege de Europese verzekeringspas van tegenwoordig.
Ik snap alleen niet dat ze een drankje met zo'n grafsmaak aan een kind kunnen voorschrijven!

Ook twijfel ik of ik nog bij mijn huidige apotheker blijf. Buiten dit akkefietje is het ook zeer lastig om, voor sommige medicijnen, duidelijke uitleg te krijgen. En daar betaal je volgens mij fikse servicekosten voor!
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » ma sep 30, 2019 9:19 pm

Inmiddels zijn de plekken bij mijn zoon helemaal genezen. Hij accepteerde uiteindelijk de antibiotica en slobberde dit later zo uit het spuitje.
Ook ik heb dezelfde plekken gehad. Ik was er snel bij en het bleef beperkt tot een paar plekken op mijn hand. Met Fucidin, en een hoop geduld, is het uiteindelijk genezen.

Met het inzetten van het najaar zijn de gewrichtsklachten weer wat toegenomen. In de bovenrug blijft het naar aanvoelen, alleen heb ik nu weer minder lang plezier van de behandeling bij de manueel therapeut, eens in de 3 weken. Ook mijn borstbeen kan soms flink naar aanvoelen.

Mijn polsen blijven rommelen, vooral de linker. In bepaalde houdingen kan ik niet meer kracht zetten. Aan de kant van de pink doet mijn pols dan heel veel pijn. Alsof er iets niet goed op zijn plek zit.
Ik schreef er een poos geleden volgens mij ook al over dat ik het nog maar even aankijk.

Het is wel jammer dat dit forum op sterven na dood is. Eens een plek waar er veel geschreven werd. Nu eigenlijk voornamelijk monologen...
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor adeb65 » di okt 22, 2019 4:37 pm

Hey

sorry voor late reactie

ik kijk eigenlijk bijna wekelijks, en dan 0 berichten, en nu kijk ik weer en zie dat ik er 2 van Sept gemist heb!

ik denk dat veel via FB fora gaat momenteel

Wat een gedoe met die apotheek zeg, vreselijk

de bulten zijn `onder controle`middels 3 pillen 2x per dag van de allergoloog

kunnen er ook nog wel bij :)

snel naar huis, de werkdag is voor bij

Groetjes
Astrid
adeb65
Lid
 
Berichten: 63
Reumavorm: artritus

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » di nov 12, 2019 10:30 pm

Mijn vaste fysio is weer volledig aan het werk, dus ook de donderdagavonden. Hoera!
Op zich had ik een vervanger die mij ook goed behandelde. Wel anders, maar ook goed.

Ik schreef al eerder over het borstbeen en de ribben. Ik heb er soms behoorlijk last van. Afgelopen week heeft de fysio gevoeld of er afwijkingen waren. Op 1 plek had ik de meeste klachten en daar was het gewricht iets stugger, maar nou niet dat je zegt van: dat is echt afwijkend.
Ze adviseert om ermee de huisarts te bezoeken als het aanhoudt en erger wordt.

En dat wordt het wel. Vooral in het weekend, als ik lang in bed gelegen heb. Ik heb zelf geen ontstekingsverschijnselen gezien of gevoeld. Het is puur de pijn.

Ik weet nog niet of ik wel naar de huisarts wil. Ik probeer het maar zo lang als het gaat te rekken. Ik heb nog pijnstillers en kijk het wel aan. Het ziekenhuis heb ik al teveel van binnen gezien de laatste jaren, telkens om niks.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor adeb65 » vr nov 29, 2019 1:14 pm

Het klinkt allemaal weer niet bemoedigend :(

succes ermee , vergeet de optie osteopaat niet, best het proberen waard misschien


Gr
Astrid
adeb65
Lid
 
Berichten: 63
Reumavorm: artritus

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » za mei 16, 2020 8:37 pm

Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat ik gedonder had met mijn darmen... en nu is het weer in volle glorie terug. :cry:

Dinsdag is het begonnen met diarree en woensdagochtend weer 1 van de inmiddels bekende krampen waardoor ik bijna out ga en een liter zweet produceer.
We hebben natuurlijk met de corona te maken en het absoluut niet weer willen van de coloscopie zijn twee redenen om niet de huisarts te polsen, maar vrijdagochtend (gister) heb ik gebeld.

Ik zat inmiddels op 8 paracetamol en 2 tramadol per dag en de pijn die ik had tijdens de gigantische krampen was nog steeds amper vol te houden. Ik heb dan een enorme pijn in de linker kant van de onderbuik. Ik voel de dikke darm als het ware zitten, tot aan de uitgang. De krampen zijn niet te zuinig en het enige wat mijn lijf kan bedenken is dat alles er met geweld uit moet. Ik kan het niet beheersen en alle spieren spannen samen en persen vol op de buik om er maar wat uit te krijgen. Soms komt er wat lucht, soms wat diarree, brokken slijm of darmvocht, soms helemaal niets.

Ik heb de historie uitgelegd en meteen gezegd dat ik liever niet wil langskomen en niet onderzocht wil worden. Ik vroeg om verlichting van de krampen.
De huisarts die ik trof heeft het verhaal aangehoord, zat vol medelijden (jawel, ze bestaan :lol: ) en heeft een spierverslappend middel voor de darmen voorgeschreven.

Gistermiddag leek het er rustiger mee te worden, maar vanmorgen heb ik weer ruim 2 uur op de pot zitten te persen met de tranen op de wangen.

Ik raak er helemaal uitgeput van. Het vreet al je energie op en die heb ik al weinig omdat, mijns inziens, de darmen minder voedsel in bruikbare energie omzetten.

Inmiddels ben ik een kilo of 2 lichter en voel mij zwak. Eet ongeveer de helft, maar drink normaal.
Ik las terug hier dat ik de vorige keer bijna een maand bezig ben geweest voordat het rustig werd en daarna de coloscopie volgde.

Ik hoop echt dat de spierverslappers aanslaan en de boel rustig wordt. Zo niet, heb ik liever dat ze weer een ander medicijn proberen ipv bloed, feces en weet ik veel wat naar het lab te brengen.

Hoe gaat het eigenlijk met iedereen op het forum? Schrijft iedereen inmiddels elders zijn verhalen? Of is klagen uit de mode? :lol:
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » vr mei 22, 2020 11:46 am

Inmiddels weer een week verder.

De spierverslapper (Mebeverine) die ik gekregen had, werkte op zichzelf onvoldoende. De buik werd wel rustiger, maar de krampen gingen niet weg. Ze werden minder heftig, zeg maar.
Ik had wel een redelijk rustig weekend ermee en dacht dinsdag wel weer te kunnen werken. Na een uur ben ik weer naar huis gegaan. Op de heenweg kreeg ik weer een kramp en had alweer meerdere keren de w.c. bezocht. Ik kon niet rechtop staan van de pijn en ik trok helemaal wit weg, volgens mijn collega's.

Meteen dezelfde dag sprak ik een (andere) huisarts tijdens het telefonisch spreekuur. Die liet mij bloed prikken om te controleren op ontstekingswaardes. Ik heb verder weer een hele zware dag gehad met veel kramp en pijn.

Woensdag was de buik weer rustig en had ik een afspraak bij de huisarts die mijn problemen in beheer heeft. Die heeft de, inmiddels rustig geworden, buik onderzocht en we hebben het verder over de klachten gehad.
Ik kreeg een recept voor Buscopan mee en we spraken af om vrijdag weer contact te hebben.

Dat is dus vandaag. De afgelopen 2 dagen is de buik helemaal rustig geworden. Ik heb de pijnstilling af kunnen bouwen en heb vanmorgen normale ontlasting gehad. Wel met wat slijm, maar ik denk dat dit een gevolg is van anderhalve week oorlog in de buik.
De Buscopan heeft goed gewerkt, maar had wel flinke bijwerkingen. Zo had ik een 'zwaar hoofd' en was wat duizelig met lichte hoofdpijn. Geen droge mond, maar wel heel veel willen drinken. Ik was nog vermoeider dan de afgelopen dagen.

Over de medicijnen is afgesproken om de Mebeverine op te maken (ik had voor 14 dagen gekregen) en de Buscopan in het geval van een krampaanval te gebruiken. Mocht het weer erger worden na het stoppen van de Mebeverine, kan er besloten worden dat ik dit altijd ga gebruiken.

Wat nu overblijft is dat ik heel erg moe en futloos ben! Hopelijk kan ik nu aansterken en maandag weer aan het werk.

Voor de toekomst is het de bedoeling dat ik weer contact opneem als ik medicijnen nodig heb. Zo willen ze voorkomen dat ik zelf ga dokteren en een vinger aan de pols houden om ervoor te waken dat ik niet te vaak die aanvallen krijg.
Als ik meerdere keren per jaar krampaanvallen krijg, moet er weer onderzoek gedaan worden.

Als oorzaak wordt vooralsnog het prikkelbaredarmsyndroom genoemd.

Nu dus maar hopen dat het nog lang duurt voordat de darmen weer overstuur raken en als dit gebeurt, de medicijnen voorkomen dat ik weer 2 weken lang uitgeschakeld ben. Je zult het maar tijdens je vakantie treffen...
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » vr okt 02, 2020 9:45 pm

Afgelopen dinsdagochtend dacht ik als enige op de bovenverdieping (kleedruimte en kantine) van het werk te zijn en liet ik een vreselijk stinkende scheet. Een paar seconden later kwam een collega de trap op lopen die vol door de walm moest om zich om te kleden. :mrgreen:

Het luidde echter weer een paar dagen problemen in. De nacht van dinsdag op woensdag kon ik er weer uit met lichte kramp en pijn. Woensdagochtend ben ik begonnen met Mebeverine, Buscopan, Tramadol en Tempocol. De avond ervoor had ik al een zakje vezels genomen.
Inmiddels is het vrijdagavond en is het weer redelijk rustig in de buik. Ik heb wel kramp gehad, maar de pijn was te doen en er was geen sprake van het doorslaan van de krampen en pijn in weeën. Wel was ik vooral gister erg moe en zag ik er ziek uit, volgens mijn collega's. Zo voelde ik mij overigens ook.

De weken hiervoor heb ik een enorme hoeveelheid stress op het werk beleefd. Ik heb vorige week gezegd dat er verandering moest komen en dat ik anders mijn inzet zou gaan veranderen. Ook zei ik dat ik niet kon uitsluiten dat de aanhoudende druk voor problemen zou gaan zorgen.
Gelukkig is er verandering toegezegd. Dat mag ook wel een keer, want het is een telkens terugkerende batterij van valkuilen die we zelf graven. Een aantal personen, waaronder ik, moeten telkens de klappen opvangen.

Ik ben ervan overtuigd dat de stress en misschien wel slecht eten er deze keer voor zorgden dat het weer mis was.

Verder heb ik een heerlijke zomer gehad qua klachten. Pas toen een paar weken geleden de warme dagen afgelopen waren kwamen de gewrichtsklachten weer terug. Dit is nog steeds onder controle, want ik gebruik alleen nog Paracetamol tegen de pijn.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK

Vorige

Keer terug naar Wie is wie?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten

Advertentie