Pijn in rechter heup.

In dit forum kun je terecht met vragen over artritis psoriatica (AP).

Moderator: Martijn

Pijn in rechter heup.

Berichtdoor Reku72 » wo aug 02, 2017 12:32 pm

Sinds een paar jaar, weet ik dat ik Artritis Psoriatica heb, of eigenlijk Arthropatica volgens mijn reumatoloog (pees/spieraanhechtings ontstekingen).
Ik heb een milde vorm en heb gelukkig niet altijd last, het gaat vaak in remissie. Maar 1x per jaar speelt het toch weer op. Dan heb ik zeker 2-3 maanden last van ontstekingen in pezen/spieraanhechtingen. Normaal gesproken had ik vooral last van mijn voeten en knie, maar nu heb ik ontzettend last van mijn heup. Het is eigenlijk hetzelfde als toen bij mijn voeten, 's ochtends kan ik vrij goed bewegen (wel stijf), maar hoe meer de dag vorderd hoe meer ik pijn krijg. Heb trouwens ook pijn bij zitten, opstaan, moeilijk mijn schoenen aankrijgen. Door zitten wordt het eigenlijk alleen maar erger :( Maar ja, kan ook niet de hele dag blijven staan. ' s Middags/'s Avonds heb ik zoveel pijn dat ik niet weet waar ik het zoeken moet. Doordat ik ws mijn heup verkeerd belast, krijg ik ook last van mijn knie. Heb wel Arthrotec als pijnstilling van mijn reumatoloog gekregen, Orudis kreeg ik ontzettend last van mijn maag van. Iets sterkers wil mijn reumatoloog (gelukkig) nog niet geven, omdat het tot nu toe steeds in remissie gaat.

Wie heeft er ook last van zijn heup?
Doen jullie oefeningen ervoor?
Hebben jullie tips?
Ik probeer wel zoveel mogelijk mobiel te blijven en heb me voorgenomen om in iedergeval dagelijks ook effe een uurtje ofzo te gaan liggen.

Groetjes Reku.
Reku72
Lid
 
Berichten: 16

Re: Pijn in rechter heup.

Berichtdoor martje » do aug 03, 2017 2:42 pm

Yep , ik ben al een tijd aan het tobben met mijn rechter heup .
Doordat ik vorig jaar een spondylodese operatie aan mijn rug gehad heb , stond ik nog onder controle van een orthopeed .
Die constateerde een slijm beurs ontsteking in die heup , Daar heb ik nu 3 cortison injecties in gehad .
Die helpen heel goed maar na ongeveer 2 maanden begint de pijn weer op te zetten , de laatste keer zelfs na een maand weer .
Morgen weer een afspraak , zal mij benieuwen meer prikken mag ik niet , 3 per jaar is het maximale . Oefeningen , rust , fysio ontstekings remmers niets helpt .
Ik sta bekend met pees -en slijm beurs ontstekingen door A P de slijmbeurzen uit mijn beide schouders zijn al verwijderd gelijk bij het uitvoeren van een neerplastiek ze waren te veel ontstoken .
Ik ga je draadje volgen , misschien heeft iemand de gouden tip .
Beterschap hoor .
Groet van Martje
martje
Lid
 
Berichten: 202
Reumavorm: A.P. en artrose.

Re: Pijn in rechter heup.

Berichtdoor Reku72 » vr aug 04, 2017 2:59 pm

Hej Martje,
Bedankt voor je reactie!
Ik mijn voet heb ik een jaar geleden ook 2 kortison injecties gehad en daarbij Arthrotec. Dat hielp eigenlijk heel goed, na een week kon ik toen weer normaal lopen.
Ik werk als verpleegkundige, dus loop veel. Gelukkig werk ik op een afdeling waarbij je ook veel kunt gaan zitten.
Nu heb ik precies vakantie, over 10 dagen begin ik weer, dan hoop ik echt dat het beter gaat, anders gaat werken niet lukken. Want nu is zitten ook een probleem.

Ik kom niet regelmatig bij de reumatoloog, omdat het bij mij gelukkig steeds in remissie gaat.
Wat ontzettend vervelend dat je zoveel ontstekingen hebt!

Veel succes bij de reumatoloog vandaag. Hoop dat ie je kan helpen.
Laat je nog even weten hoe het ging?

Groetjes Reku.
Reku72
Lid
 
Berichten: 16

Re: Pijn in rechter heup.

Berichtdoor martje » vr aug 04, 2017 5:04 pm

Hoi Reku
Vandaag was ik weer bij de orthopeed , omdat die mijn heup gelijk onderzocht bij de controle na de spondylodese .
Ik slik piroxicam ( van de reumatoloog ) en heb er nu Codeinefosfaat bij gekregen , hij wil het nog even aan kijken de vierde prik mag eventueel in Oktober .Hij gaat er van uit dat het weer uit dooft . Dat hoop ik dan maar .
Van die voeten weet ik ook alles van , prikken in hielspoor gehad en boven op mijn voeten bij de wreef . Ik draag nu semi orthopedische laarsjes met een afwikkelbalk ., en inleg zolen met een uitsparing voor de hielspoor . Hiervoor ga ik naar een orthopedische schoenmaker .
Ik noem dit even op voor als je eventueel meer last krijg van je voeten . Je hebt toch een zwaar beroep .
Probeer te genieten van je vakantie , en een paar x per dag even languit je rust nemen is een heel goed idee
voor de genezing van je heup .
Beterschap hoor forceer het niet .
Groetjes Martje
martje
Lid
 
Berichten: 202
Reumavorm: A.P. en artrose.

Re: Pijn in rechter heup.

Berichtdoor Reku72 » zo aug 06, 2017 12:19 pm

Hej Martje,
Ik heb een paar jaar geleden ontzettende last van mijn voeten gehad. Ze dachten eerst ook aan hielspoor. Had het in beide voeten,(maar meest rechter voet) kreeg ook branderige onderbenen erbij. Uiteindelijk bleek ik ernstig ijzertekort te hebben, mijn vit B12 was ook aan de lage kant. Kreeg toen ijzerinfuus, toen kreeg ik geen branderige onderbenen meer, maar hield pijn in mijn voeten. Ben daarna toendertijd naar de reumatoloog doorgestuurd (omdat ze niet meer wisten wat ze met me aanmoesten, echt alles was onderzocht en aangezien er veel RA bij mij in de familie voorkomt dachten ze: we moeten toch wat.) De reumatoloog zei dat ze dacht dat ik Psoriasis Arthropatie had. Mijn moeder heeft nl psoriasis, ik heb alleen in mijn haargrens last van exceem, maar volgens de reumatoloog is dat genoeg en zit het in mijn bloed. Erfelijk dus. (Ik woon in Zweden, kreeg heel snel binnen een paar minuten te horen wat het volgens de reumatoloog was. In nederland kun je soms echt jaren bezig zijn om erachter te komen wat het is, maar tot nu toe ziet het er naar uit dat de reumatoloog gelijk had/heeft.)
Kreeg toen Orudis, heb maanden met inlegzooltjes gelopen, fysiotherapeut kon verder niets voor me doen. Maar gelukkig zijn die voetklachten dus ook weer overgegaan.
Heb nu dus geen zooltjes meer. Maar koop sindsdien alleen goede schoenen voor mijn werk en thuis.

Op mijn werk zijn ze trouwens heel begrijpend, al begrijpen ze het niet altijd omdat ik soms maanden nergens last van heb en dan ineens bijna niet meer kan lopen. Maar ze zien natuurlijk wel dat ik dan echt last heb.
Wat doe jij trouwens voor werk? Of werk je op dit moment niet ivm je vele klachten?

Ik hoop dat ontstekingen in je heup snel uitdoven! Sterkte en liefs Reku.
Reku72
Lid
 
Berichten: 16


Keer terug naar Artritis Psoriatica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Advertentie