JAK-remmer of abatacept?

Het forum waarin het voornamelijk over reumatoïde artritis gaat.

Moderator: Martijn

JAK-remmer of abatacept?

Berichtdoor Helpbrand » za mei 25, 2019 9:17 pm

Het is al een tijd geleden dat ik hier schreef. Dat was ten tijde van de zwangerschappen van mijn dochters die inmiddels beide op school zitten.
Ik heb lange tijd veel baat gehad bij tocilizab infusen. Echt heel fijn. Helaas lijkt het erop dat het niet voldoende meer werkt, ik heb steeds meer pijn en gezwollen polsen enzo. De prednison is flink verhoogd om de boel weer rustig te krijgen.
Overlegd met de reumatoloog en zij zegt dat ik kan kiezen uit Abatacept of JAK-remmer. Ik heb zoveel mogelijk gelezen over beide medicijnen en ik weet het niet. Pittige bijwerkingen. Ik realiseer me dat tocilizumab (grotendeels) dezelfde bijwerkingen heeft maar toch. Waar ik het meest moeite mee heb? Gewichtstoename en depressie.

Wat zijn jullie ervaringen? Wat zouden jullie kiezen en waarom?

Ik heb alle andere medicijnen tegen RA geprobeerd, ze hebben allemaal niet gewerkt met uitzondering van remicade. Dat werkte een half jaar. Tocilizumab heeft ongeveer 8 a 9 jaar goed gewerkt in combinatie met mtx.
Helpbrand
Lid
 
Berichten: 52
Reumavorm: RA

Re: JAK-remmer of abatacept?

Berichtdoor jeanny » za mei 25, 2019 11:02 pm

Heb abatacept ook gebruikt voor mij deed t niks, na drie maanden mee gestopt. Mijn keuze was toen een infuus of jak remmer. Gebruik nu al geruime tijd baricitinib ivm 10 mgr prednisolon. Was ontstekings vrij, nu helaas niet meer, maar geen drama's. Ben nog steeds content met de keuze. Die injecties zijn niks voor mij. (Heb dr genoeg gehad) . T infuus is voor mij het allerlaatst wat ik zal proberen. Het blijft persoonlijk. Succes met kiezen.
jeanny
Lid
 
Berichten: 265
Reumavorm: ra

Re: JAK-remmer of abatacept?

Berichtdoor Helpbrand » zo mei 26, 2019 7:47 am

Dankjewel voor je reactie jeanny. Niet fijn dat je niet meer ontstekingsvrij bent. Wel nog goed te doen of niet?
Infusen vind ik geen bezwaar, heb ze al heel lang en vind het geen ramp. Prikken lukt echter al lange tijd niet meer zo goed, dus daarom zou het fijn zijn als dat niet meer hoeft.
Helpbrand
Lid
 
Berichten: 52
Reumavorm: RA

Re: JAK-remmer of abatacept?

Berichtdoor jeanny » zo mei 26, 2019 10:50 am

Het gaat prima. Af en toe last van mijn knie,maar dat is het dan. De ontsteking daar wil niet weg dus in juli een prednisolon injectie. Dan zal ik wel weer ontstekingsvrij zijn naar verwachting.
jeanny
Lid
 
Berichten: 265
Reumavorm: ra

Re: JAK-remmer of abatacept?

Berichtdoor Helpbrand » zo mei 26, 2019 11:57 am

Dat is fijn :-)
Helpbrand
Lid
 
Berichten: 52
Reumavorm: RA


Keer terug naar Reumatoide artritis

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

Advertentie