Ra/orencia

Het forum waarin het voornamelijk over reumatoïde artritis gaat.

Moderator: Martijn

Re: Ra/orencia

Berichtdoor Hermione » zo jan 14, 2018 1:09 pm

Jinthe, die opmerking is leuk :D alleen mag hij er nou wel ff mee ophouden hier alles op één grote hoop te doen haha

Meestal vraag ik bij een belafspraak wel direct, waar ik op kan rekenen. Het scheelt nogal, of iemand 'tussen 12 en 13 uur' belt, of 'ergens op de dag'. Nou ja, sinds ik zó extreem weinig energie heb, is het niet meer mijn ding. Net of ik daar geen reserve voor heb.

Vrolijk meisje, de neuroloog zei me: jij hebt zoveel klachten, dat de kleinere dingen er volledig bij ondersneeuwen. Bij doorvragen en goed nadenken blijk ik dus één been te hebben wat pijnlijk is, spieren die niet ontspannen, onderrug is soms pijnlijk. Maar ja, dat kan zoveel zijn bij mij. Kan van ontstekingen komen van de sarcoïdose (die dus overal ontstekingen kan geven, en ik heb dat ook op de gekste plaatsten intussen), van de neuropathie (is iets nou pijnlijke huid, of zit de pijn eronder), of heb ik in het algemeen wat meer pijn alleen al door de opvlamming in de milt?

En nou hopen dat we allemaal weer in wat rustiger vaarwater komen :) Vrolijk meisje met de nieuwe pillen, Jeanny met de pink en krakende nek, Jinthe met buik en rug, en verdere meelezers met hun reumaklachten en bijbehoren :)
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1679
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Ra/orencia

Berichtdoor JINTHE » zo jan 14, 2018 1:27 pm

Zo is het Hermione, hoop dat iedereen zich nu weer wat beter gast voelen.
JINTHE
Lid
 
Berichten: 194
Woonplaats: Zutphen
Reumavorm: RA

Re: Ra/orencia

Berichtdoor Henk » ma jan 15, 2018 2:30 am

Lalage schreef:Jij ook al... ik denk dat één van de meest voorkomende verborgen kwalen is. Bij reuma had ik het idee meteen in een vangnet te vallen, met een heel fijne arts die met medicatie probeert mijn leven weer normaal te krijgen. Bij tinnitus is dat heel anders en daarom veel angstaanjagender, ook omdat het niet makkelijk uit te leggen is aan anderen waarom het je zo hindert.
Ik geloof trouwens dat meer mensen op dit forum meerdere aandoeningen hebben.

Dat laatste weet ik wel zeker.
Zelf heb ik de afgelopen jaren 3 keer in het ziekenhuis gelegen, 1 keer uitgebreid gerevalideerd en in totaal... even natellen...
bij 8 afdelingen in het ziekenhuis als patiënt geweest. Maar... we leven nog! :)
Bij de tinnitus heb ik, tot nu toe, nog enigszins geboft met mijn zogenaamde hoge fluittoon. Ik heb een CD gehoord met andere mogelijkheden en daar... werd ik niet vrolijk van.
Bij tinnitus moet je ervan uitgaan dat het echt chronisch is en dat de toon er elke dag zal zijn... en dat maakt het zwaar. Ik ken mensen voor wie het zelfs te zwaar werd. En ik ken ook op dit gebied mensen die je graag wat knollen voor citroenen willen verkopen... type tweedehands autoverkoper (met excuses aan de enkele eerlijke verkoper... :roll: )
'Tous les hommes sont mortels' ('Alle mensen zijn sterfelijk') van Simone de Beauvoir. Gelukkig wel!
Avatar gebruiker
Henk
Lid
 
Berichten: 1122
Woonplaats: Rotterdam
Reumavorm: reumatoide artritis

Re: Ra/orencia

Berichtdoor JINTHE » ma jan 15, 2018 10:52 am

Lijkt mij ook vreselijk. Mijn zwager (beroepsmilitair) heeft dit opgelopen nadat er een granaat in zijn buurt is ontploft toen hij op missie in Afghanistan was.
JINTHE
Lid
 
Berichten: 194
Woonplaats: Zutphen
Reumavorm: RA

Re: Ra/orencia

Berichtdoor Hermione » ma jan 15, 2018 6:26 pm

nou, ik heb de reumatoloog gesproken. Hij wilde weten waarom ik zo zeker was, dat het de milt is en niet bijv. de dikke darm.
Op zich kan ik natuurlijk niet door mijn huid heen kijken, maar het voelt precies hetzelfde als 2 jaar geleden, en toen was het de milt, gezien op een pet/CT scan. Bovendien is dit een hele specifieke pijn op hele specifieke tijden, dat past allemaal bij een ontstoken milt.
maar ik had zoiets van, als u twijfelt, laat het dan gerust onderzoeken.
Hij kon er met de pet niet bij, dat ik een ontstoken milt kon hebben, zonder enige afwijking in mijn bloed. Zelfs de bloedplaatjes waren normaal. Ja ja, welkom in mijn leven :)
De papieren van de 2nd opinion werden er bij gepakt: check, ontstekingen all over, afwijkingen in het bloed nul.
Nu moet ik eerst 3 dagen een dubbele dosering prednison slikken, en daarna weer contact opnemen hoe en wat verder.

Zo fijn trouwens , als je een arts gewoon even zelf spreekt. Die snapt in een paar minuten waar het over gaat, en waar het heen moet.
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1679
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Ra/orencia

Berichtdoor JINTHE » ma jan 15, 2018 7:04 pm

Vandaag kreeg ik een belletje van de reumatoloog betr. De foto van mijn onderrug. Ik heb artrose in de onderrug. Er zijn stukjes kraakbeen weg en die komen natuurlijk niet terug. Hier is helaas niets tegen te doen, alleen spierversterkende rugoefeningen kunnen verlichting geven. Ben smorgens al een kwartier bezig met oefeningen, maar ga overleggen met de fysio.
Had al gezien dat na de laatste bloedafname de ALAT verhoogd was. Hier begon hij ook over. Krijg nu een lab form. Thuis gestuurd. Kan ik hier in het ZH bloed prikken
Dit moet over 2 weken gebeuren. Hij vermoed dat het aan mijn medicatie ligt. De omeprazol of de naproxen. Krijg nu een uitgebreid bloedonderzoek voor de lever. En dan belt hij mij als het NIET goed is. Pffff ben er vanmiddag weer even bij gaan zitten. Hoe kun je positief blijven als er steeds weer iets bij komt.
JINTHE
Lid
 
Berichten: 194
Woonplaats: Zutphen
Reumavorm: RA

Re: Ra/orencia

Berichtdoor Hermione » di jan 16, 2018 12:15 pm

ik heb dat vooral, als ik erg veel bezig ben met dokters en ziekenhuis, en als ik een stuk minder kan dan eerder. Maar als ik dan weer een handvat aangereikt krijg (zoals nu de prednison even ophogen, zodat hij kan zien wat dat doet), dan helpt me dat wel.
Artrose is inderdaad vervelend. Ik heb dat in de nek en polsen. Volgens mij is het een goed plan, om eens te gaan overleggen met een fysiotherapeut. Ik hoor vaker van mensen, dat ze daar goed baat bij hebben. En het ook echt merken, als ze een paar weken de oefeningen laten versloffen. Soms gebeurt dat, in de vakantie bij voorbeeld. Ik hoop dat het jou ook wat gaat helpen.
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1679
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Ra/orencia

Berichtdoor jeanny » di jan 16, 2018 4:41 pm

Jongens,jongens het gaat niet helemáál zoals het hoort. Hermione hoop de pred iets voor je gaat doen, maar wat is een dubbele dosis? Jintjhe dan maar hopen dat ie niet belt en vrolijk meisje hoe gaat hget met je?
jeanny
Lid
 
Berichten: 188
Reumavorm: ra

Vorige

Keer terug naar Reumatoide artritis

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Advertentie